diumenge, 24 de juliol del 2011

Nota de premsa sobre el finançament del Consell Insular d'Eivissa

ESPERANÇA MARÍ: “LA CRISI NO POT SER UNA EXCUSA PER INFRAFINANÇAR EL CONSELL D’EIVISSA”


Esperança Marí, diputada de Pacte per Eivissa al Parlament de les Illes Balears, ha mostrat la seua preocupació davant el fet que el govern “no prioritzi la millora del finançament del Consell”, malgrat que esperi que es produeixi durant aquesta legislatura.

Marí considera que “la millora del finançament del Consell Insular d’Eivissa i de la resta de consells insulars de les Illes Balears guarda una relació directa amb el model de comunitat autònoma que volem”. Segons Marí, “podem optar per una comunitat autònoma centralitzada, a l’estil uniprovincial, i mantenir un gruix del pressupost a Mallorca, o optar per una autonomia descentralitzada i omplir cada vegada més de contingut els consells insulars”. Per a la diputada eivissenca, “la crisi no pot ser una excusa, perquè un pressupost pot estar més o manco descentralitzat independentment de si és més o menys quantiós”. Per tant, Mari apunta que “optar per uns consells insulars amb més entitat significa millorar el seu finançament, encara que les circumstàncies impedeixin que millori el conjunt del finançament de la comunitat autònoma”.

Marí entén que “l’equip de govern del Consell d’Eivissa hauria de mostrar-se més reivindicatiu davant Mallorca i prioritzar els interessos de la nostra illa i de la pròpia institució per damunt dels interessos de partit”.

La diputada eivissenca considera que “falta per fer una reflexió a fons, i un debat seriós sobre el model de comunitat autònoma que volem i que, en bona mesura, el nou estatut d’autonomia permet encara desenvolupar bastant”. Marí opina que “acostar l’administració als ciutadans, descentralitzar competències i recursos, i enfortir els consells insulars constitueix una estratègia molt millor que no gestionar la comunitat autònoma com si no estigués formada per quatre illes, amb quatre consells insulars”. L’objectiu de la diputada eivissenca seria “que el gruix de les competències anassin sent gestionades pels consells insulars, que han de funcionar més com autèntics governs de cadascuna de les illes que no com una mena d’ajuntament una mica més gran”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada